Et bysbarns erkendelser

Nogle vil måske mene at ”fyringsolie” er sådan noget der hører fortiden til, men så kan jeg fortælle dig, at det bestemt ikke er tilfældet.

Jeg er et rigtigt ”bysbarn”, som er vokset op i et lejlighedskompleks i indre København, og som aldrig nogensinde har skænket det en tanke, hvor det egentlig var at varmen kom fra. Jeg vidste bare, at jeg kunne skrue op og ned for varmeapparatet, og min mor tit fortalte mig, at jeg skulle lukke for varmen hvis vinduet var åbent, for ellers fyrede jeg for gråspurvene.

 

Selvom jeg måske havde en svag ide om, at der var inde i varmapparatet var noget kostart noget, så har det aldrig faldet mg ind, hvad det var som skabte den varme. Jeg har faktisk boet i lejlighedskompleks helt op i mine sene tyvere, g det var først her sidste år, hvor min kæreste og jeg købte hus sammen udenfor byen, at det gik op for mig, at rigtig mange huse, og lejlighedskomplekser rent faktisk opvarmes ved hjælp af god gammeldags fyringsolie.

 

Vi troede i starten at det ville live en forfærdelig dyr omgang, da vi først så fyret, men vi har faktisk fundet en rigtig god og økonomisk løsning hos et firma der leverer lige til døren.