Min første skioplevelse

Det er ved at være skisæson, og dermed er det også tid til at fortælle nogle gode skianekdoter. I dette indlæg vil jeg fortælle jer om min allerførste oplevelse med ski på. Det var på skiferie i Hemsedal.

Dem, der kender mig, vil nok sige, at jeg er bidt af en gal skiløber. Jeg elsker simpelthen at stå på ski, og skal helst afsted flere gange om året. Men sådan har det altså ikke altid været. Min allerførste skiferie gik til Hemsedal i Norge, og jeg var ikke mere end 4-5 år gammel. Som alle andre børn skulle jeg selvfølgelig i skiskole for at lære at stå ordentligt på ski. Jeg kan huske, at jeg blev afleveret først på dagen hos en sikkert enormt sød, norsk skilærer. Og det var her, at helvedet brød lød. Jeg havde ikke lige forstillet mig, at min skiferie i Hemsedal skulle være uden mine forældre. Og dér stod jeg så. I alt mit nuttede børneskiudstyr og råbte og skreg. Jeg ville bare ikke være med på den skiskole.

Sådan fortsatte det hele ugen. Mig der skreg så meget, at jeg kun deltog i få times skiundervisning, og mine forældre, der langsomt blev mere og mere irriterede over, at jeg ikke bare kunne være glad og entusiastisk ligesom alle de andre børn. Det år lærte jeg altså ikke så meget, som jeg kunne have gjort. Heldigvis tog vi på skiferie til Hemsedal igen året efter. Og dér var det som om, at min angst for at stå på ski var forsvundet som dug for solen. Siden da har jeg været på skiferie næsten hvert år, og på trods af den traumatiske første oplevelse med skiløbet, så har jeg også været tilbage i Hemsedal på skiferie mange gange siden den gang.

Skriv et svar